Romaniszyn
Romaniszyn

Terminarz Szkoleń

Oddział Szczecin

Ochrona danych osobowych (RODO) – kompendium wiedzy – szkolenie zdalne

Informacje ogólne o szkoleniu:

Szkolenie dedykowane jest dla osób przetwarzających dane osobowe, w szczególności dla administratorów danych oraz ich pracowników. Jest również odpowiednim szkoleniem wstępnym dla przyszłych Inspektorów Ochrony Danych, rozpoczynających poznawanie RODO. Szkolenie ma na celu wyposażeniu uczestnika w kompleksową wiedzę związaną z zagadnieniami ochrony danych osobowych.

Program szkolenia:

 

Ochrona danych osobowych (RODO) – kompendium wiedzy

Moduł I

  1. Ustawa z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych oraz kluczowe zmiany w przetwarzaniu danych
  2. Czym są dane osobowe i jak je dzielimy
  3. Czym jest przetwarzanie danych osobowych
  4. Podstawowe pojęcia:
  • Administrator
  • Procesor
  • Współadministrator
  • Pseudoanimizcja
  • Anonimizacja
  • Profilowanie

Moduł II

  1. Podstawy przetwarzania danych osobowych
  2. Zasady ochrony danych osobowych
  3. Obowiązki administratora i procesora
  4. Obowiązek informacyjny
  5. Analiza ryzyka
  6. Środki techniczne i organizacyjne ochrony przetwarzania danych osobowych
  7. Postępowanie w razie naruszenia zasad ochrony danych osobowych

Moduł III

  1. Zasady przygotowania, wdrożenia i stosowania podstawowej dokumentacji w zakresie ochrony danych osobowych
  2. Dokumentacja RODO:
  • klauzul informacyjnych,
  • rejestr upoważnień,
  • upoważnienia do przetwarzania danych
  • rejestrów czynności przetwarzania danych osobowych,
  • analiza ryzyka,
  • polityka haseł, czystego ekranu i biurka, dostępu i korzystania z sieci,
  • procedury w razie naruszenia ochrony danych osobowych

 

 

 

 

Czas trwania szkolenia:

16 godzin dydaktycznych

Nadchodzące terminy:

Szkolenie Data rozpoczęcia Data zakończenia Kategoria Oddział Wyślij zapytanie

Aktualnie nie ma zaplanowanych szkoleń

Trwa nabór:

Szkolenie Kategoria Oddział Wyślij zapytanie Zadzwoń

Obecnie nie prowadzimy naborów na żadne szkolenie